Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μια παγκόσμια διάκριση



Ήταν λίγες μέρες μετά την 9η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών, όταν ένα πρωί χτύπησε το τηλέφωνο και μια κυρία από τη Ρώμη ζήτησε να μιλήσει μαζί μου και με προσκάλεσε στη Ρώμη. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν κατάλαβα για ποιο λόγο μου ζητούσε να πάω στη Ρώμη…


Παραθέτω στη συνέχεια ένα απόσπασμα από την επιστολή που μας έστειλε.

Αγαπητέ Παναγιώτη Σαϊνατούδη,

Εκ μέρους του Εμιλ Φρισον, Γενικού διευθυντή του Bioversity International, έχω την μεγάλη ευχαρίστηση να σας ενημερώσω ότι έχετε επιλεγεί Φύλακας της βιοποικιλότητας της Μεσογείου, ως αναγνώριση της σημαντικής δουλειάς που έχετε κάνει για τη διασφάλιση της διατήρησης και χρήσης της γεωργικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια τιμή που απονέμεται σε έναν επιλεγμένο αριθμό γεωργών, επιστημόνων και ακτιβιστών της βιοποικιλότητας από το Bioversity International και το Δήμο της Ρώμης (Commune di Roma). Συγχαρητήρια!


Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μας βοηθήσατε και μας στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια.
Νιώθω ότι τώρα ξεκινάει η μεγάλη πορεία.





"Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε μια τελετή στη Ρώμη για να παραλάβετε το βραβείο σας από τον Γενικό Διευθυντή του Bioversity International και το Δήμαρχο της Ρώμης στις 22 Μαΐου 2009,
σε αναγνώριση της Διεθνούς Μέρας Βιοποικιλότητας."
Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους
Φύλακες της Βιοποικιλότητας (στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα του Bioversity International)



Η Bioversity International, Bioversity για συντομία, είναι το όνομα με το οποίο λειτουργεί το Διεθνές Ινστιτούτο Φυτογενετικών Πόρων (International Plant Genetic Resources Institute) IPGRI και  το Διεθνές Δίκτυο για τη Βελτίωση της Μπανάνας και του Πλανταίν (International Network for Improvement of Banana and Plantain) INIBAR.

Με τους συνεργάτες τους, αναλαμβάνουν έρευνα που έχει σαν στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής μέσα από τη χρήση και τη διατήρηση της γεωργικής βιοποικιλότητας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου