Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια


Το θέμα  απασχολεί όλο και περισσότερους

Το δικό μας προζύμι από την τοπική ομάδα του Πελίτι στην Κομοτηνή
Πως παίρνουμε σπόρους ντομάτας τρόπος 1ος
Περιγραφή της μεθόδου του Κηπουρού για την συλλογή και αποθήκευση σπόρων ντομάτας
http://www.youtube.com/watch?v=6xNuEF_-19I&feature=related
 
Πως παίρνουμε σπόρους ντομάτας τρόπος 2ος
Πως παίρνουμε σπόρους ντομάτας από την παρασκευή σάλτσας.
http://www.youtube.com/watch?v=nRKhVlS29J8&feature=related
 
Πως παίρνουμε σπόρους ντομάτας τρόπος 3ος
Πως παίρνουμε σπόρους ντομάτας από πολύ ώριμες ντομάτες και ντοματίνια..
http://www.youtube.com/watch?v=0WQs0wwDDtw&feature=related
 
Δείτε τα βίντεο: μέθοδος συλλογής σπόρων μελιτζάνας
http://www.youtube.com/watch?v=3MT90iY0tVk
Μια μέθοδος συλλογής σπόρων πεπονιού
http://www.youtube.com/watch?v=ZYvjZudEjIA
Μέθοδος συλλογής σπόρων αγγουριού
http://www.youtube.com/watch?v=4pXCpz75QUA
Με ποιον τρόπο ξεχωρίζουμε το ώριμο καρπούζι και πως παίρνουμε τους σπόρους.
http://www.youtube.com/watch?v=ap3LH4UxZRs
Και ένα σχόλιο που άφησε κάποιος στο βίντεο με τους σπόρους μελιτζάνας:
"Μπράβο παιδιά να είστε όλοι καλά!
Η Ελλάδα είναι υπέροχος τόπος με υπέροχους ανθρώπους, οι έλληνες με τη βοήθεια και την
υποστήριξη από ανθρώπους σαν εσάς δεν θα αργήσουν να βρουν τον τρόπο να ξαναδείξουν την αξία του".
Συνταγές για το πρωινό σας και όχι μόνο
Φτιάχνοντας το δικό μας σαπούνι συνταγή της κ. Χρυσάνθης Κασσιανού
Παρασκευή σαπουνιού από ελαιόλαδο διά της ψυχράς οδού (χωρίς βράσιμο)
Παρασκευή ξυδιού
 
Πως να συντηρήσουμε για μεγάλο διάστημα αλεύρι και σιτάρι
Για να συντηρήσουμε αλεύρι για πολύ καιρό μπορούμε να το βάλουμε μέσα σε μεταλλικά δοχεία τυριού, στο επάνω μέρος θα βάλουμε χοντρό αλάτι και θα το κλείσουμε πολύ καλά. Μπορούμε να το σφραγίσουμε με κερί, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.
Για το σιτάρι μπορούμε να το βάλουμε μέσα σε μεταλλικά δοχεία όπως το αλεύρι και αντί για αλάτι να βάλουμε κομμάτια ασβέστη μέσα σε τούλι. Αν δεν βρίσκουμε σβησμένο ασβέστη μπορούμε να πάρουμε ασβέστη σε υγρή μορφή και να τον αφήσουμε να στεγνώσει. Το καπάκι θα το κλείσουμε καλά και θα το σφραγίσουμε με κερί. Ο ασβέστης έχει την ιδιότητα να τραβάει την υγρασία και να μην αφήνει να εκκολάπτουν αυγά εντομών.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου